Det största hotet kommer från kommunerna och landstingspolitikerna

Det största hotet kommer från kommunerna och landstingspolitikerna

Det största hotet mot att vi med funktionshinder ska få vara fullt delaktiga och jämlika I vårt samhälle är våra kommun och landstingspolitiker samt alla de biståndshandläggare Som inte inser att vi också är människor.

Ända sedan man började lägga ner de institutioner som vi funktionshindrade var tvingade att leva på,

Så har våra kommun och landstingspolitiker försökt på alla sätt att förhindra att vi ska kunna vara fullt delaktiga och jämlika med den övriga befolkningen.

Det är bara sedan slutet på 1970 talet dettta började ske. Först var det den nya socialtjänstlagens tillkomst

Som det var stort motståmd för bland kommun och landstingspolitikerna detta mostånd har sedan fortsatt med

Färdtjänslagen och även lagen om stöd och service åt vissa funktionshindrade (LSS) Alla dessa lagar är ettt hot Mot den kommunala självstyrelsen anser våra kommun och landstingspolitiker, därför motarbetar de med Alla medel de förbättringar som dessa lagar skulle ge oss funktionshindrade.

Om bara våra kommun och landstingspolitiker kunde acceptera att dessa lagar har tillkommit för att vi ska få vara Fullt delaktiga och jämlika. Så skulle vi få ett verkligt bra samhälle för oss med olika funktionshinder.

Man får inte heller glömma bort att utbilda de hamdläggare som ska se till attt vi får den hjälp och stöd som vi Kan behöva på grund av våra funktionshinder, för allt för många handläggare har så stora brister i sitt bemötande,

Att det verkligen är en stor pärs att bara behöva träffa dem

Man saknar fullständigt insikt i hur man bemöter mäniskor med stora och varaktiga funktionshinder med stora hjälpbehov av andra mäniskor.

Man håller ständigt på och ifrågasätter vad vi säger och behandlar oss som mindre vetande, man bemöter oss inte med den

Respekt man ska kunna förvänta sig av en biståndshanläggare

Dessa biståndshandläggare lägger in alldeles för mycket persoliga tyckande i sina så kallade bedömningar som de anser sig Behöva genomföra för att vi ska få våra lagliga rättigheter tillgodosedda .

Vi med omfatttande hjälpbehov är helt i händerna på dessa biståndshandläggare som ska styra våra egna liv på ett sätt som de Själva knappast skulle vilja leva.

varför ska vi med funktionshinder inte själva få bestämma över våra egna liv som allla andra medborgare i samhället får göra utan en massa inskränkningar? som vi tvingas att genomlida,

Bara för att vi råkar ha ett funktionshinder som gör att vi är beroende av andra mäniskor för att vi ska kunna leva våra liv på ettt värdigt sätt.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s