Funktionshindrade vi måste höja våra röster för att höras

Funktionshindrade vi måste höja våra röster för att höras

Vi med funktionshinder som gör oss helt beroende av andra personer för att kunna klara av vår vardag måste nu höja våra röster ordentligt och verkligen säga ifrån att vi inte längre accepterar att det är andra som helt ska styra våra liv och vad vi har för hjälpbehov .

I dag är vi helt i händernapå olika tjänstemän och vad dom har för inställning till personer med stora praktiska hjälpbehov det är deras högst personliga tyckande som styr våra liv in i minsta detalj och så ska vi inte behöva ha det vi måste själva få bestämma över våra liv och hur vi vill leva dessa .

Det finns ingen tjänstemansomkan avgöra vilka behov av praktisk hjälp vi kan behöva få för att våra liv ska fungera på ett bra sätt föross i varje situationi livet det är bara vi själva som kan avgöra hur mycket hjälp och vilken hjälp vi kan behöva i en given situation och hur lång tid detta hjälpbehov tar .

Men i dagsläget så bestämmer tjänstemännen exakt hur lång tid alla moment ska få ta som vi behöver praktisk hjälp man räknar våra olika hjälpbehov i minuter och sekunder och bestämmer att varje hjälpbehov får ta en viss tid man fattar inte att det är helt beroende på dagsformen hur lång tid ett visst moment tar och vad man behöver hjälp med .

Det är nu verkligen hög tid att vi verkligen säger ifrån att vi inte längre accepterar att det är för oss helt främmande tjänstemän som ska bestämma över våra liv och hur vi vill leva våra liv helt utifrån våra egna förutsättningar vi måste själva få avgöra vilka hjälpinsatser vi har behov av och i vilken omfattning för det är en mänsklig rättighet enligt den FN komvention som både EU och Sverige har ratificerat och därmed förbundit sig att följa

Vi har även en nationell lag som säger att vi har rätt att få det stöd och hjälp som vi har behov av för att kunna leva som andra i samhället (LSS)

Vi har även Sveriges grundlag som garanterar os full delaktighet och jämlighet .

Vi måste få ett slut på detta tjänstemannastyre över våra egna liv och verkligen få leva livet som vi själva anser oss kunna göra utifrån våra egna förutsättningar med den praktiska hjälpen vi kan ha behov av .

Faktum är att våra politiker helt har abdikerat till förmån för olika tjänstemäns helt högst persoliga tyckande i funktionshinderfrågorna och våra politiker bestämmer enbart vad tjänstemännen kommer fram till dom gör aldrig en reonsekvensbeskrivning innan dom fattar beslut .

Vad varje beslutsfattare måste göra inna dom fattar sina beslut är att skulle jag själv villja ha mitt eget liv som det skulle bli om jag fick leva det efter mina egna beslut.

Som det är i daggsläget så får mångabeslut fruktansväda konsekvenser för den enskilde individen som kan förstöra hela livet för den enskilde och till och med ta livet av den drabbade ska vi verkligen ha ett sådandinhumant samhälle där för att en medmänniska inte får den praktiska hjälpen som ett funktionshinder kräver .

Betänk att det i nästa sekund kan varra du själv som har behov av praktisk hjälp för att överhuviudtaget kunna fungera i cvardagen ned allt vad livet själv inebär



Lämna en kommentar